Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 749]

Pasta kanapkowa z wędzoną makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasty kanapkowe to świetny dodatek do pieczywa. W moim domu najczęściej jada się pastę z wędzoną makrelą i jajkami.

Pasta kanapkowa z wędzoną makrelą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta kanapkowa z wędzoną makrelą

 

  • 1 wędzoną makrela
  • 1 cebula
  • 6-7 jaj
  • Sól
  • Pieprz
  • Majonez

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z wędzoną makrelą
Z wędzonej makreli delikatnie wyjmujemy mięso, uważając na to, aby dokładnie usunąć wszystkie ości.

Jajka myjemy i gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy ze, skorupek, kroimy w kostkę.

Cebulę kroimy w drobną kostkę.

Rybę, jajka i cebulę łączymy, dodajemy majonez (tyle ile kto lubi), doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Pasta kanapkowa z wędzoną makrelą
Pasta kanapkowa z wędzoną makrelą i jajkami