szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Pasta kanapkowa z wędzonego dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pasta z wędzonego dorsza i serka wiejskiego na kanapki.

Pasta kanapkowa z wędzonego dorsza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta kanapkowa z wędzonego dorsza

 

  • 1/2 wędzonego dorsza
  • 2 duże łyżki serka wiejskiego
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • koperek
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z wędzonego dorsza
Wędzonego dorsza dokładnie obierany z ości i rozdrabniamy. Dodajemy serek wiejski i jogurt naturalny i mieszamy całość. Połączone skłądniki rozgniatamy widelcem. Doprawiamy do smaku pieprzem. Koperek myjemy i drobno siekamy. Posiekany koperek dodajemy do pasty kanapkowej. Całość mieszamy i tak przygotowaną pastę nakładamy na kromki pieczywa.
Pasta kanapkowa z wędzonego dorsza
Potrzebujemy głównie serek wiejski wedzonego dorsza i jogurt
Pasta kanapkowa z wędzonego dorsza
Z ryby usuwamy ości i rozdrabniamy ją na kawałki
Pasta kanapkowa z wędzonego dorsza
Do ryby dodajemy serek wiejski i jogurt naturalny
Pasta kanapkowa z wędzonego dorsza
Koperek myjemy i drobno siekamy po czym dodajemy do pasty.