Domowy Kucharz

Domowy Kucharz

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Pasta na kanapki- jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta jajeczna idealnie nadaje się na poranne kanapki, a jeszcze lepiej smakuje z grzankami. Można też dodać więcej jajek jeśli ktoś potrzebuje.

Pasta na kanapki- jajeczna

Składniki:

Pasta na kanapki- jajeczna

 

  • 3 jajka
  • majonez
  • 2 pędy szczypiorku

Sposób przygotowania:

Pasta na kanapki- jajeczna
Przygotowanie: Gotujemy 3 jajka, obieramy je ze skorupki, odstawiamy na chwilę aż wystygną. Ostudzone jajka ścieramy na tarce, miksujemy w blenderze lub kroimy ma małe kawałeczki. Drobno szatkujemy szczypiorek i wsypujemy do miseczki z jajkiem. Dodajemy majonez (ilość łyżek według uznania). Można również dodać jeszcze makreli, tuńczyka lub innej ryby, aby powstała nam pasta np. z makreli.