Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, lekko ostra pasta na kanapki.

Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem

Składniki:

Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem

 

  • 10 jajek
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 3 łyżki chrzanu tartego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem
Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekładamy do miski. Myjemy szczypiorek i drobno go siekamy. Dodajemy szczypior do jajek razem z chrzanem i majonezem. Miażdżymy jajka tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania pasty. Na koniec doprawiamy według własnego smaku solą i pieprzem. Można dać mniej chrzanu albo więcej, to zależy od jego ostrości oraz od tego jak ostrą pastę chcemy uzyskać.