ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Pasta do chleba z makreli wędzonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny rarytas na kanapki

Pasta do chleba z makreli wędzonej

Składniki:

Pasta do chleba z makreli wędzonej

 

  • 1 makrela wędzona
  • ćwierć kostki
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta do chleba z makreli wędzonej
Makrelę wędzoną obieramy ze skóry i ości. Mięso wrzucamy do miseczki. Masło wyjmujemy z lodówki na 3 godziny przed robieniem pasty - musi być miękkie. Miękkie masło dokładamy do makreli. Ogórek kiszony kroimy na bardzo drobne kosteczki, bądź ścieramy go na tarce o grubych oczkach. Wyciskamy zbędną wodę z ogórka na sitku, i dodajemy go do makreli. Całość mieszamy, dodajemy łyżeczkę majonezu, doprawiamy w razie potrzeb solą i pieprzem. Gotowe.