iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pasta paprykowo-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo zdrowa i pyszna pasta kanapkowa, zastępuje wędlinę oraz masło w jednym. Często zabieram ją ze sobą do pracy.

Pasta paprykowo-pomidorowa

Składniki:

Pasta paprykowo-pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Pasta paprykowo-pomidorowa
Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Pomidory parzymy a następnie zdejmujemy skórkę. Papryki kroimy w średnią kostkę, pomidory odsączamy i kroimy w średniej wielkości kostkę, wrzucamy do papryki, dodajemy pokrojony szczypior, oraz serek wiejski, solimy, pieprzymy, dodajemy masło, blendujemy. Następnie masę przekładamy do miseczek i chłodzimy.