Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Leczo z mielonym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Nadaje się zarówno na obiad jak i wczesną kolację.

Leczo z mielonym mięsem

Składniki:

Leczo z mielonym mięsem

 

  • 1 cebula
  • 25 dag pomidorów
  • 0,5 kg papryki
  • 4 łyżki stołowe oleju
  • 40 dag mielonego mięsa
  • sol i papryka w proszku
  • gotowa pasta paprykowo-pomidorowa

Sposób przygotowania:

Leczo z mielonym mięsem
Cebulę drobno posiekać i dusić na rozgrzanym oleju, dodać mięso, posolić i przyprawić papryką w proszku, ewentualnie pastę paprykowo-pomidorową. Gdy mięso prawie zmięknie, dodać drobno posiekaną paprykę i obrane ze skórki pomidory, gotować do miękkości.