Sposób przygotowania:
Pasta pomidorowa z jabłkiem
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, marchewkę obrać wszystkie składniki zmielić i gotować ok 2,5 h co jakiś czas mieszając.
Ostrą paprykę umyć i zmielić w maszynce dodać do gotujących się warzyw. Następnie dodać olej, ocet , cukier i gotować jeszcze 30 minut. Pod koniec dodać przepuszczony przez praskę czosnek, sól do smaku i gotować jeszcze jakieś 15 minut.
Sos przełożyć do słoiczków i pasteryzować.
Ostrą paprykę umyć i zmielić w maszynce dodać do gotujących się warzyw. Następnie dodać olej, ocet , cukier i gotować jeszcze 30 minut. Pod koniec dodać przepuszczony przez praskę czosnek, sól do smaku i gotować jeszcze jakieś 15 minut.
Sos przełożyć do słoiczków i pasteryzować.
Justyna92
gosiapiotrek23