marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta rybna z natką pietruszki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybę oddzielić od skóry,ości,widelcem wybrać tuszkę,jajka ugotować,obrać,pokruszyć wraz z twarogiem w misce,dodać siekaną natkę,doprawić.

Pasta rybna z natką pietruszki.

Składniki:

Pasta rybna z natką pietruszki.

 

  • 1 duża lub średnia makrela wędzona,
  • 2 jajka na twardo,
  • 1 małe pudełko twarogu chudego,
  • pęczek natki,
  • 1 łyżeczka chrzanu ostrego lub łagodnego,
  • pieprz czarny lub ziołowy.

Sposób przygotowania:

Pasta rybna z natką pietruszki.
Rybę wędzoną oddzielić od skory,ości,widelcem wybrać tuszkę,jaj-
-ka ugotować na twardo,obrać ze skorupek,pokruszyć w misce z
twarogiem,rozgnieść widelcem z tuszką,dodać opłukanej i posiekanej natki pietruszki,doprawić pieprzem i niewielką ilością
chrzanu ostrego lub łagodnego,wymieszać i spróbować,czy smak
dobry.Podawać ze świeżym i chrupiącym chlebem.