Sposób przygotowania:
Pasta rybna z natką pietruszki.
Rybę wędzoną oddzielić od skory,ości,widelcem wybrać tuszkę,jaj-
-ka ugotować na twardo,obrać ze skorupek,pokruszyć w misce z
twarogiem,rozgnieść widelcem z tuszką,dodać opłukanej i posiekanej natki pietruszki,doprawić pieprzem i niewielką ilością
chrzanu ostrego lub łagodnego,wymieszać i spróbować,czy smak
dobry.Podawać ze świeżym i chrupiącym chlebem.
-ka ugotować na twardo,obrać ze skorupek,pokruszyć w misce z
twarogiem,rozgnieść widelcem z tuszką,dodać opłukanej i posiekanej natki pietruszki,doprawić pieprzem i niewielką ilością
chrzanu ostrego lub łagodnego,wymieszać i spróbować,czy smak
dobry.Podawać ze świeżym i chrupiącym chlebem.