paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

pasta serdelowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

prosta domowa pasta idealna do chleba na kolacje

pasta serdelowa

Składniki:

pasta serdelowa

 

  • 20 dag serka homogenizowanego
  • puszka przetworzonych sardeli (anchios)
  • mały kieliszek koniaku
  • mały pęczek koperku
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

pasta serdelowa
Sardele wyjmujemy z puszki następnie odsączamy z zalewy w której się znajdowały. Kolejną czynnością jaką wykonamy jest przetarcie ich przez sito. Papkę z ryb mieszamy za pomocą łyżki z serkiem. Bardzo dokładnie całość mieszamy. Do powstałej masy dodajemy koniak, znów mieszamy dokładnie. Koperek siekamy bardzo dokładnie i mieszamy z pasta. Całość według uznania doprawiamy solą i pieprzem do smaku.