Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pasta serowo rybna z nutą tajską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszna piątkowa pasta z ryby i twarogu to idealne śniadanie. Podaję ją zawsze ze świeżym pieczywem. Polecam :)

Pasta serowo rybna z nutą tajską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta serowo rybna z nutą tajską

 

  • 105 g chudego twarogu
  • 1 puszka śledzi w sosie tajskim
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pasta serowo rybna z nutą tajską
Do miseczki przekładamy twaróg, który następnie rozgniatamy przy pomocy widelca. Puszkę rybą otwieramy, rozdrabniamy i wraz z sosem tajskim przekładamy do twarogu. Następnie dodajemy ketchup i całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Szczypiorek drobno siekamy. Pastę nakładamy na świeże pieczywo i dekorujemy szczypiorkiem. Smacznego
Pasta serowo rybna z nutą tajską
twaróg rozgniatamy w miseczce, otwieramy puszkę rybną
Pasta serowo rybna z nutą tajską
do sera przekładamy rozdrobnioną rybę z sosem
Pasta serowo rybna z nutą tajską
następnie do całości dodajemy ketchup - około 1 łyżka
Pasta serowo rybna z nutą tajską
całość dokładnie mieszamy, szczypiorek siekamy