Sposób przygotowania:
Pasta śledziowa z mango.
Śledzie zagotować w bulionie warzywnym.Na średnim ogniu gotow-
-ać 12 min.,następnie odcedzić,ostudzić i rozdrobnić widelcem.Cebulę obrać,przekroić na pół i posiekać.Z mango wyjąć pestkę,wydrążyć miąższ oraz pokroić go w kosteczkę.Rozdrobnionego śledzia wymieszać z miąższem z mango i cebulą siekaną,przyprawić i wymieszać.Napełnić 1-2 nie-
-wielkie naczynia,przykryć i wstawić do lodówki..Po schłodzeniu
podawać z pełnoziarnistym pieczywem.
-ać 12 min.,następnie odcedzić,ostudzić i rozdrobnić widelcem.Cebulę obrać,przekroić na pół i posiekać.Z mango wyjąć pestkę,wydrążyć miąższ oraz pokroić go w kosteczkę.Rozdrobnionego śledzia wymieszać z miąższem z mango i cebulą siekaną,przyprawić i wymieszać.Napełnić 1-2 nie-
-wielkie naczynia,przykryć i wstawić do lodówki..Po schłodzeniu
podawać z pełnoziarnistym pieczywem.