Sposób przygotowania:
Pyszna kokosowa potrawka curry z batatami
1. Pierś z kurczaka umyłam i pokroiłam w kostkę.
2. Z cytryny, 2 łyżek oliwy, kurkumy, soli, pieprzu, słodkiej papryki, curry medium i czosnku zrobiłam marynatę i wrzuciłam do niej mięso. Wstawiłam do lodówki.
3. Słodkie ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę. Szpinak opłukałam i odsączyłam w suszarce do sałaty.
4. Na patelni rozgrzałam pozostałą 1 łyżkę oliwy i obsmażyłam na niej kurczaka razem z marynata, dodałam partiami bataty i szpinak, wymieszałam i wlałam mleko kokosowe. Zmniejszyłam ogień, przykryłam i dusiłam pod przykryciem około 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiłam jeszcze do smaku sola i lubczykiem i gotowe! Mniam.
2. Z cytryny, 2 łyżek oliwy, kurkumy, soli, pieprzu, słodkiej papryki, curry medium i czosnku zrobiłam marynatę i wrzuciłam do niej mięso. Wstawiłam do lodówki.
3. Słodkie ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę. Szpinak opłukałam i odsączyłam w suszarce do sałaty.
4. Na patelni rozgrzałam pozostałą 1 łyżkę oliwy i obsmażyłam na niej kurczaka razem z marynata, dodałam partiami bataty i szpinak, wymieszałam i wlałam mleko kokosowe. Zmniejszyłam ogień, przykryłam i dusiłam pod przykryciem około 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiłam jeszcze do smaku sola i lubczykiem i gotowe! Mniam.