ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Pasta z białek jaj z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dla osób zagrożonych miażdżycą ale też dla tych którzy zdrowo się odżywiają.

Pasta z białek jaj z warzywami

Składniki:

Pasta z białek jaj z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pasta z białek jaj z warzywami
Jaja gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy je, obieramy, przekrawamy na pół. Usuwamy żółtka. Białka natomiast siekamy jak najdrobniej da się lub ścieramy je na tarce do warzyw. Wkładamy do miseczki. Mieszamy z tartymi na tarce ogórkami kiszonymi (odciśniętymi) i rzodkiewkami również potartymi na tarce o grubych oczkach. Dolewamy oliwę. W razie konieczności doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Podajemy ze świeżym pieczywem.