Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pasta z bryndzy i kaparów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pastę podajemy do ciemnego pieczywa.

Pasta z bryndzy i kaparów

Składniki:

Pasta z bryndzy i kaparów

 

  • 10 dag masła
  • 10 dag bryndzy
  • sól, czerwona papryka, kminek
  • 1 cebul10-12 szt kaparów
  • szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

Pasta z bryndzy i kaparów
Ucieramy razem masło i bryndzę, dodajemy do smaku szczyptę soli, jedną startą na tarce do jarzyn o małych oczkach małą cebulę, małą łyżeczkę czerwonej papryki, szczyptę kminku,
10-12 sztuk najmniejszych, rozgniecionych kaparów oraz drobno posiekany szczypiorek. Całą masę dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce.