SUPERPRZEPIS

Pasta z cieciorki - humus

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Pasta z cieciorki - humus Więcej zdjęć (3)

Pyszna pasta na kanapki lub jako przystawka z trójkącikami z tortilli

Składniki:

Pasta z cieciorki - humus

 

  • puszka cieciorki
  • 2 ząbki czosnku
  • cytryna
  • 1 łyżka sosu worcester
  • natka pietruszki
  • łyżka stołowa posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z cieciorki - humus
Cieciorkę odlewamy, wrzucamy do miski. Pietruszkę i szczypiorek siekamy drobno i dodajemy do cieciorki. Wyciskamy troszeczkę soku z cytryny, ścieramy też odrobinkę skórki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i sos worcester. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aby połączyły się w jednolitą masę. Pastę można podzielić na mniejsze porcje i zamrozić. Można podawać jako dip z warzywami, z tortillą pokrojoną w małe kawałki lub na małych kanapeczkach z pełnoziarnistego pieczywa.
Pasta z cieciorki - humus
Cieciorkę odcedzamy i wrzucamy do miseczki. To tanie i zdrowe danie
Pasta z cieciorki - humus
Dodajemy cytrynę