Sposób przygotowania:
Pasta z cieciorki,marchwi i cebuli.
Cieciorkę wyjąć z puszki,odsączyć oraz przetrzeć pałką przez sitko na miazgę.Cebulę i marchewki oczyścić,obrać,opłukać i zetrzeć na drobnej tarce,choć cebule można nawet drobno posiekać.Całość przełożyć do średniej czy dużej salaterki(zależy od pojemności pasty),dodać parę łyżek gęstej śmietany i nieco mniej pasty sezamowej oraz doprawić curry,solą,pieprzem czarnym mielonym lub cayenne i zmiażdżonymi praską ząbkami
czosnku.Wymieszać,przykryć naczynie pokrywką i wstawić na
30 min.do lodówki.Wyjąć na 5 min.przed podaniem.Podawać z podpłomykami lub pitą grecką.
czosnku.Wymieszać,przykryć naczynie pokrywką i wstawić na
30 min.do lodówki.Wyjąć na 5 min.przed podaniem.Podawać z podpłomykami lub pitą grecką.