wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Pasta z czerwonej fasoli 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała kompozycja pasty z fasoli na każde danie

Pasta z czerwonej fasoli 2

Składniki:

Pasta z czerwonej fasoli 2

 

  • 400 g ugotowanej fasoli
  • 100 ml oliwy z oliwek ekstra virgin
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 filet anchois
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki pasty sezamowej
  • 3 cykorie

Sposób przygotowania:

Pasta z czerwonej fasoli 2
Na początku fasolę odcedzamy i miksujemy z posiekanym czosnkiem, pastą sezamową i anchois. Nastepnie dodajemy oliwę i natkę pietruszki, po czym dokładnie mieszamy. Liście cykorii oddzielamy od siebie i na koniec podajemy z pasta z czerwonej fasoli. Smacznego.