lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasta z czerwonej fasolki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasta z czerwonej fasolki

Pasta z czerwonej fasolki

Składniki:

Pasta z czerwonej fasolki

 

  • puszka czerwonej fasolki
  • cebula
  • olej
  • świeża bazylia
  • sol
  • 1/2 szklanki bulionu
  • ostra papryka

Sposób przygotowania:

Pasta z czerwonej fasolki
Fasole z puszki odcedź,przelej zimną wodą i ponownie odcedź.cebulę drobno posiekaj,zeszklij na oleju,dodaj świeżo posiekaną bazylię oraz dodaj fasolkę.Całość zalej bulionem,mieszaj zagotuj a następnie zdejmij z ognia i zmiksuj.Dopraw do smaku solą i ostrą papryczką.