Sposób przygotowania:
Zupa z soczewicą, ziołami i kiełbasą
Rosół przelewamy do garnka, dodajemy pokrojone w kostki ziemniaki i pokrojoną w plasterki marchewkę i gotujemy około 15-20 minut na wolnym ogniu.
Na patelni podsmażamy na złoty kolor pokrojoną w plasterki kiełbasę i pokrojoną w piórka cebulę – odstawiamy do przestygnięcia.
Bagietkę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor na maśle – odstawiamy. Kiedy marchewka i ziemniaki w zupie zmiękną dodajemy przesmażoną cebulę z kiełbasą, odcedzoną soczewicę i pokrojony w plasterki czosnek.
Zioła związujemy nitką tworząc bukiecik i dodajemy do zupy – gotujemy wszystko na wolnym ogniu 15 minut. Do zupy dodajemy sok z cytryny i śmietanę, doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem i serwujemy gorącą z przygotowanymi wcześniej grzankami, smacznego ; )
Na patelni podsmażamy na złoty kolor pokrojoną w plasterki kiełbasę i pokrojoną w piórka cebulę – odstawiamy do przestygnięcia.
Bagietkę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor na maśle – odstawiamy. Kiedy marchewka i ziemniaki w zupie zmiękną dodajemy przesmażoną cebulę z kiełbasą, odcedzoną soczewicę i pokrojony w plasterki czosnek.
Zioła związujemy nitką tworząc bukiecik i dodajemy do zupy – gotujemy wszystko na wolnym ogniu 15 minut. Do zupy dodajemy sok z cytryny i śmietanę, doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem i serwujemy gorącą z przygotowanymi wcześniej grzankami, smacznego ; )
![Zupa z soczewicą, ziołami i kiełbasą Zupa z soczewicą, ziołami i kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-soczewica-ziolami-i-kielbasa-396270.jpg)
![Zupa z soczewicą, ziołami i kiełbasą Zupa z soczewicą, ziołami i kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-soczewica-ziolami-i-kielbasa-396271.jpg)
![Zupa z soczewicą, ziołami i kiełbasą Zupa z soczewicą, ziołami i kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-soczewica-ziolami-i-kielbasa-396272.jpg)