Sposób przygotowania:
Zupa z soczewicą, ziołami i kiełbasą
Rosół przelewamy do garnka, dodajemy pokrojone w kostki ziemniaki i pokrojoną w plasterki marchewkę i gotujemy około 15-20 minut na wolnym ogniu.
Na patelni podsmażamy na złoty kolor pokrojoną w plasterki kiełbasę i pokrojoną w piórka cebulę – odstawiamy do przestygnięcia.
Bagietkę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor na maśle – odstawiamy. Kiedy marchewka i ziemniaki w zupie zmiękną dodajemy przesmażoną cebulę z kiełbasą, odcedzoną soczewicę i pokrojony w plasterki czosnek.
Zioła związujemy nitką tworząc bukiecik i dodajemy do zupy – gotujemy wszystko na wolnym ogniu 15 minut. Do zupy dodajemy sok z cytryny i śmietanę, doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem i serwujemy gorącą z przygotowanymi wcześniej grzankami, smacznego ; )
Na patelni podsmażamy na złoty kolor pokrojoną w plasterki kiełbasę i pokrojoną w piórka cebulę – odstawiamy do przestygnięcia.
Bagietkę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor na maśle – odstawiamy. Kiedy marchewka i ziemniaki w zupie zmiękną dodajemy przesmażoną cebulę z kiełbasą, odcedzoną soczewicę i pokrojony w plasterki czosnek.
Zioła związujemy nitką tworząc bukiecik i dodajemy do zupy – gotujemy wszystko na wolnym ogniu 15 minut. Do zupy dodajemy sok z cytryny i śmietanę, doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem i serwujemy gorącą z przygotowanymi wcześniej grzankami, smacznego ; )