iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Humus Ewy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Humus po mojemu zdrowy i smaczny

Humus  Ewy

Składniki:

Humus Ewy

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Humus Ewy
Soczewicę ja użyłam czerwonej połówki gotujemy ją do miękkości. Gotujemy w małej ilości wody i mieszamy co chwilę ,żeby się nie przypaliła. Ugotowaną soczewicę studzimy. Dodajemy do niej wyciśnięty czosnek. Sos sojowy , ocet balsamiczny -miksujemy wszytko z olejem.Kosztujemy i doprawiamy chilli i solą morską. Sezam prażymy na suchej patelni. Następnie połowę dodajemy do pasty i mieszamy. Drugą połowa posypujemy pastę.