Sposób przygotowania:
Kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy. Soczewicę gotujemy w ten sam sposób co kaszę jaglaną, ostudzoną rozgniatamy widelcem. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę , przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Do rozgniecionej soczewicy dodajemy kaszę, cebulę, czosnek i otręby owsiane, wbijamy jajko, wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i chili.
Formujemy małe okrągłe kotleciki, obtaczamy w otrębach, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Do rozgniecionej soczewicy dodajemy kaszę, cebulę, czosnek i otręby owsiane, wbijamy jajko, wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i chili.
Formujemy małe okrągłe kotleciki, obtaczamy w otrębach, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Magdalena88
niezły kąsek