kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1268]

Pasta z fety i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, domowa pasta do pieczywa sera fety i jajek z dodatkiem papryczki. Najlepiej smakuje na domowym chlebkiem. Polecam.

Pasta z fety i jajek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z fety i jajek

 

  • 125 g sera ferty
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 -3 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z fety i jajek
Do miski przekładamy ser fetas i dokładnie rozgniatamy widelcem. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.

Paprykę myjemy i wycieramy do sucha, kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjermy i kroimy na drobno. Pokrojone składniki dokładamy do miski i dodajemy jogurt oraz doprawiamy do smaku. Mieszamy.
Pasta z fety i jajek
Dęte kruszyny w misce nas bardzo drobno.
Pasta z fety i jajek
Umyty szczypiorek osuszamy i kroimy nas drobno.
Pasta z fety i jajek
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.