monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pasta z gotowanego kurczaka i pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Oto mój pomysł na wykorzystanie mięsa po ugotowaniu rosołku. Pyszne szybkie i nic się nie marnuje, zapraszam:)

Pasta z gotowanego kurczaka i pora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z gotowanego kurczaka i pora

 

  • 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka
  • 120 g pora
  • 80 g sera żółtego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy słowackiej
  • Sól,pieprz
  • 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich

 

Sposób przygotowania:

Pasta z gotowanego kurczaka i pora
Mięso ostudzić i oddzielić od kości. Porwać na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera, Zmiksować na gładko. Przełożyć do miski. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach lub również zmiksować w blenderze. Dodać do mięsa. Por pokroić w drobną kosteczkę i zalać szklanką wrzątku. Odstawić na 5 minut, następnie odcedzić i odcisnąć. Przełożyć do reszty składników. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Połączyć z majonezem i musztardą, dobrze wymieszać. Odłożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Smacznego!
Pasta z gotowanego kurczaka i pora
por pokroić drobno i zalać wrzątkiem i odłożyć na 5 min
Pasta z gotowanego kurczaka i pora
mięso zmiksować na gładko w blenderze
Pasta z gotowanego kurczaka i pora
ser zetrzeć na tarce o małych oczkach lub również zmiksować
Pasta z gotowanego kurczaka i pora
doprawić do smaku i dodać musztardę i majonez