patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Pasta jajeczna z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pasta jajeczna z rzodkiewkami i ogórkiem konserwowym. Pyszna i bardzo delikatna z jogurtem naturalnym.

Pasta jajeczna z rzodkiewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna z rzodkiewką

 

  • 4 jajka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki suszonego koperku
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z rzodkiewką
Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram a następnie za pomocą widelca ugniatam. Rzodkiewki myję i drobno siekam.

Ogórki konserwowe drobno siekam. Wszystkie składniki ze sobą łączę. Następnie dodaję suszony szczypiorek, majonez i jogurt naturalny. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Mieszam całość. Przed podaniem wkładam do lodówki na ok 30 min.

Smacznego.
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Jajka obieram i dokładnie rozgniatam za pomocą widelca.
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Rzodkiewki drobno siekam i dodaję do jajek.
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Ogórki konserwowe drobno siekam a następnie dodaję do jajek.