Sposób przygotowania:
Ciasto "kinder czekolada" z jaglanym krememPrzygotowanie ciasta:
Olej kokosowy roztopić, ostudzić. Dodać do pozostałych składników ciasta i całość dokładnie zmiksować na gładką, plastyczną masę. Masę przełożyć do tortownicy (26cm.) wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie wylepić spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 17 minut. Ostudzić.
Przygotowanie kaszy do kremu:
Kaszę wrzucić do garnka i prażyć na średnim ogniu pięć minut, często mieszając. Zalać mlekiem, dodać cukier, gotować 15-20 minut mieszając od czasu do czasu aż kasza wchłonie mleko (pod koniec gotowania mieszać cały czas, aby kasza się nie przypaliła).
Przygotowanie kremu:
Dodać połamaną na kostki czekoladę, dokładnie wymieszać. Wystudzić. Gdy wystygnie wlać wodę i zmiksować na gładki krem. Dodać płatki jaglane, dokładnie wymieszać.
Kończenie ciasta:
Ostudzone ciasto równomiernie wysmarować powidłami. Następnie wyłożyć krem i rozprowadzić równomiernie. Wstawić do lodówki.
Przygotowanie polewy:
Czekoladę i mleko rozpuścić razem w kąpieli wodnej. Rozprowadzić równomiernie po cieście. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc. Życzę smacznego!