BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Przekąska ze szpinakiem i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Polecam bardzo smaczną przekąskę. Tortilla ze szpinakiem i pieczarkami smakuje wyśmienicie. Moi domownicy tak polubili tortille że robię przekąski z tortilli bardzo często.

Przekąska ze szpinakiem i pieczarkami

Składniki:

Przekąska ze szpinakiem i pieczarkami

 

  • placki tortilli 2 szt,
  • szpinak mrożony 450 g,
  • pieczarki 300 g,
  • serek topiony 100 g,
  • sól,pieprz do smaku,
  • masło klarowne 4 łyżki,
  • cebula 1 szt,
  • ząbki czosnku 2 - 3 szt,

Sposób przygotowania:

Przekąska ze szpinakiem i pieczarkami
Na patelni rozgrzać masło , dodać rozmrożony szpinaki. 

Smażyć do wyparowania wody, dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ,sól, pieprz do smaku.

Ostudzić.

Pieczarki oczyścić, pokroić w pół plastry , podsmażyć na gorącym maśle dodając do smaku soli , gdy pieczarki będą miękkie dodać pokrojoną cebule i razem jeszcze smażyć kilka minut.

Również ostudzić.

Placki tortilli posmarować serkiem topionym,rozłożyć usmażony szpinak na szpinak usmażone pieczarki.

Ciasno zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami i pokroić w paski o szerokości 1,5 cm.