Sposób przygotowania:
Przekąska ze szpinakiem i pieczarkami
Na patelni rozgrzać masło , dodać rozmrożony szpinaki.
Smażyć do wyparowania wody, dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ,sól, pieprz do smaku.
Ostudzić.
Pieczarki oczyścić, pokroić w pół plastry , podsmażyć na gorącym maśle dodając do smaku soli , gdy pieczarki będą miękkie dodać pokrojoną cebule i razem jeszcze smażyć kilka minut.
Również ostudzić.
Placki tortilli posmarować serkiem topionym,rozłożyć usmażony szpinak na szpinak usmażone pieczarki.
Ciasno zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami i pokroić w paski o szerokości 1,5 cm.
Smażyć do wyparowania wody, dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ,sól, pieprz do smaku.
Ostudzić.
Pieczarki oczyścić, pokroić w pół plastry , podsmażyć na gorącym maśle dodając do smaku soli , gdy pieczarki będą miękkie dodać pokrojoną cebule i razem jeszcze smażyć kilka minut.
Również ostudzić.
Placki tortilli posmarować serkiem topionym,rozłożyć usmażony szpinak na szpinak usmażone pieczarki.
Ciasno zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami i pokroić w paski o szerokości 1,5 cm.
gusia1000
gosia56