Sposób przygotowania:
Pieczone skrzydełka z czosnkiem i serem
Skrzydełka oczyszczamy, usuwamy lotki, kroimy je na pół, płuczemy i osuszamy. Skrzydełka oprószamy solą i pieprzem. Układamy je na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Po tym czasie skrzydełka wyjmujemy, przekręcamy każde na drugą stronę i wstawiamy ponownie do piekarnika na 10-15 minut lub do momentu zarumienienia drugiej strony.
W misce łączymy ze sobą oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypiorek i starty ser- mieszamy, doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem.
Upieczone skrzydełka przekładamy do miski z serem i czosnkiem i dokładnie pokrywamy mieszaniną skrzydełka – przekładamy je na talerz i serwujemy, smacznego :D
Po tym czasie skrzydełka wyjmujemy, przekręcamy każde na drugą stronę i wstawiamy ponownie do piekarnika na 10-15 minut lub do momentu zarumienienia drugiej strony.
W misce łączymy ze sobą oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypiorek i starty ser- mieszamy, doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem.
Upieczone skrzydełka przekładamy do miski z serem i czosnkiem i dokładnie pokrywamy mieszaniną skrzydełka – przekładamy je na talerz i serwujemy, smacznego :D