BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 845]

Majerankowe śledzie z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam smaczne śledzie w majeranku z dodatkiem czosnku. Śledzie tak przygotowane są smaczną przekąską na świątecznym stole.

Majerankowe śledzie z czosnkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Majerankowe śledzie z czosnkiem

 

  • Filety śledziowe 3 paty,
  • majeranek 2 łyżki,
  • czosnek 2 ząbki,
  • musztarda 1 łyżka,
  • olej pół szkl,
  • pieprz do smaku,
  • ziele angielskie 3 ziarenka,

Sposób przygotowania:

Majerankowe śledzie z czosnkiem
Filety śledziowe moczymy w mleku około 60 minut, można mniej w zależności jakie słone są śledzie.

Następnie śledzie kroimy w paseczki, pokrojone wkładamy do miski. Dodajemy musztardę wymieszaną z olejem, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek, ziele angielskie oraz doprawiamy pieprzem mielonym.

Dokładnie mieszamy i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki.

Przekładamy na szklany półmisek lub talerz.
Majerankowe śledzie z czosnkiem
Filety śledziowe moczymy w mleku około 1 godziny
Majerankowe śledzie z czosnkiem
Wymoczone filety kroimy w paseczki i przekładamy do miski
Majerankowe śledzie z czosnkiem
Do śledzi dodajemy musztardę wymieszaną z olejem oraz przyprawy

Tagi:

śledź dania