Sposób przygotowania:
Majerankowe śledzie z czosnkiem
Filety śledziowe moczymy w mleku około 60 minut, można mniej w zależności jakie słone są śledzie.
Następnie śledzie kroimy w paseczki, pokrojone wkładamy do miski. Dodajemy musztardę wymieszaną z olejem, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek, ziele angielskie oraz doprawiamy pieprzem mielonym.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki.
Przekładamy na szklany półmisek lub talerz.
Następnie śledzie kroimy w paseczki, pokrojone wkładamy do miski. Dodajemy musztardę wymieszaną z olejem, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek, ziele angielskie oraz doprawiamy pieprzem mielonym.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki.
Przekładamy na szklany półmisek lub talerz.
gusia1000