szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

pasta z łososia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo smaczna pasta na kanapki; Pastę serwujemy na ciemnym chlebie,z dodatkiem masła i liściem sałaty.

pasta z łososia

Składniki:

pasta z łososia

 

  • łososia, gorąco polecam, nie są takie drogie a mają dużo mięsa,odpada ogon i głowa
  • 2 średnie jajka na twardo
  • 1/2 cebuli średniej
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 0,5 łyżki musztardy

 

Sposób przygotowania:

pasta z łososia
tuszki pieczemy w piekarniku z dodatkiem oliwy z oliwek.Pieką się dosyć długo dlatego polecam, piec je na innym piętrze podczas pieczenia innej potrawy.(około 1,5 godziny) Mięso obieramy i wrzucamy do pojemniczka.Przyprawiamy około 0,5 łyżeczką czarnego pieprzu, dodajemy posiekaną drobno cebulę, 2 jajka na twardo również drobno pokrojone,dodajemy majonez i musztardę. Całość ucieramy widelcem. Wstawiamy do lodówki na parę godzin. Pastę serwujemy na ciemnym chlebie,z dodatkiem masła i liściem sałaty.