mimi-miki

mimi-miki

Kucharz
[Przepisów: 14]

pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetna pasta do kanapek, mój mąż ją uwielbia

pasta z makreli

Składniki:

pasta z makreli

 

  • 1 wędzona makrela
  • 1 średnia cebula, bądź por
  • 2 ogórki konserwowe
  • 4 jaja na twardo
  • sól, pieprz
  • majonez

 

Sposób przygotowania:

pasta z makreli
Rybę należy bardzo dokładnie obrać z ości, cebulę lub por pokroić drobniutko, ogórki i jajka w drobną kosteczkę. Wszystko razem dobrze wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, dodać ok. 2 łyżki majonezu. Odstwaić na 1 godzinę w chłodne miejsce. Polecam gorąco!