madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moja pasta powstała z makreli której nie wiadomo dlaczego nikt nie chciał zjeść. Szybki przegląd lodówki sprawił, że teraz ta pasta często gości na naszym stole.

Pasta z makreli

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • 1 wędzona makrela
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli

Ryba

Pasta z makreli
Dzielimy obraną makrelę ze skóry i ości

Makrelę obieramy ze skóry, i dokładnie z ości dzieląc przy okazji na małe kawałeczki.

Warzywa

Pasta z makreli
Warzywa kroimy w niewielkiej wielkości kosteczkę.

Obieramy cebulę z łupin i razem z kiszonymi ogórkami kroimy w niewielką kosteczkę.

Reszta składników

Pasta z makreli
Składniki mieszamy razem i doprawiamy do smaku

Jaja gotujemy na twardo i kroimy także w kostkę. Szczypiorek siekamy. Do miski z rybą dodajemy pokrojone jaja, ogórki kiszone, cebulę połowę posiekanego szczypiorku i majonez.

Doprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem. Wierzch posypujemy resztą posiekanego szczypiorku.