Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasta z makreli II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta do kanapek z makreli - odmiana dla tradycjinych kanapek.

Pasta z makreli II Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z makreli II

 

  • 1 wędzona makrela
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki ketchupu ostrego lub łagodnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli II
Jajka ugotować na twardo. Makrelę obrać ze skóry i dokładnie usunąć ości. Cebulę drobno posiekać. Do przygotowanej makreli dodać cebulkę , zetrzeć na tarce o grubych oczkach jajka , dodać majonez , ketchup, doprawić solą i pieprzem - dokładnie wymieszać. Podawać ze świeżym pieczywem
Pasta z makreli II
Makrelę obrać ze skóry i dokładnie usunąć ości
Pasta z makreli II
Do przygotowanej makreli dodać pokrojoną cebulkę
Pasta z makreli II
Do makreli i cebulki zetrzeć ugotowane jajka
Pasta z makreli II
Następnie dodać ketchup majonez doprawić i dokładnie wymieszać