superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Pasta z makreli na grillowanej grzance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny początek dnia . Polecam :)

Pasta z makreli na grillowanej grzance

Składniki:

Pasta z makreli na grillowanej grzance

 

  • 1/2 wędzonej makreli
  • 8 kaparów
  • 7-8 ciemnych oliwek
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • sól morska jodowana
  • pieprz kolorowy w młynku
  • 4 łyżeczki majonezu
  • 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli na grillowanej grzance
Pieczywo grillujemy na patelni grillowej. Rybę oddzielmy z ości i rozdzielamy widelcem. Kapary i oliwki bardzo drobno siekamy i dodajemy do ryby. Pietruszkę i szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do reszty. Dodajemy majonez i mieszamy całość. doprawiamy do smaku i podajemy na zgrillowanym pieczywie tostowym.