renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Pasta z makreli wędzonej z zieloną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z makreli wędzonej z zieloną cebulką to pyszny dodatek do kanapek. Myślę, że posmakuje i dorosłym i dzieciom.

Pasta z makreli wędzonej z zieloną cebulką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z makreli wędzonej z zieloną cebulką

 

  • Wędzona makrela ok. 400 g
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • sól i kolorowy pieprz do smaku
  • zielona cebulka również do smaku.

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli wędzonej z zieloną cebulką

Etap 1

Pasta z makreli wędzonej z zieloną cebulką
Na początek przygotowujemy mięso makreli.

Na początek należy wybrać mięso makreli i pozbawić ości.

Etap 2

Pasta z makreli wędzonej z zieloną cebulką
Do mięsa makreli pozbawionego ości dodajemy majonez i chrzan.

Następnie wkładamy je do miseczki, dodajemy majonez i tarty chrzan. Mieszamy wszywko razem.

Etap 3

Pasta z makreli wędzonej z zieloną cebulką
Zieloną cebulkę myjemy, osuszamy i siekamy.

Do pasty dodajemy posiekana zielona cebulkę.

Etap 4

Pasta z makreli wędzonej z zieloną cebulką
Pastę doprawiamy pieprzem kolorowym, solą i mieszamy.

Następnie pastę doprawiamy kolorowym pieprzem i w razie potrzeby sola, mieszamy.

Etap 5

Pasta z makreli wędzonej z zieloną cebulką
Pasta z wędzonej makreli z zieloną cebulką jest idealna do chleba żytniego na zakwasie.

Pasta najlepiej smakuje na chlebie żytnim na zakwasie.


Tagi:

makrela pasta