WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schab faszerowany chrzanem w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Schab upieczony w przyprawach, pokrojony na plastry i nafaszerowany chrzanem, zalany galaretką. Podawany na zimno.

Schab faszerowany chrzanem w galarecie

Składniki:

Schab faszerowany chrzanem w galarecie

 

  • 1,5kg schabu
  • Przyprawa uniwersalna do mięsa wieprzowego
  • Sól
  • 1 słoiczek tartego chrzanu
  • 2 łyżki serka śmietanowo typu Almette
  • 0,5l bulionu drobiowego
  • 2 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany chrzanem w galarecie


ETAP 1:

Schab natrzeć solą i przyprawą do mięsa wieprzowego. Piec 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i dobrze schłodzić. Pokroić go na plastry. W każdym plastrze zrobić dodatkowo nacięcie tworząc kieszonkę.

W te kieszonki nakładać chrzan wymieszany z serkiem. Kieszonki schabowe ułożyć na półmisku.

Bulion podgrzać i wymieszać z żelatyną. Wystudzić.

Zalać schab i wstawić do lodówki do stężenia.