LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Pasta z makreli wg LIDZI

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniała do pieczywa, na kolację, śniadanie lub szwedzki stół na małym przyjęciu.

Pasta z makreli wg LIDZI Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z makreli wg LIDZI

 

  • makrela 1
  • jaja ugotowane na twardo 2-3
  • cebula 1
  • ogórek kiszony 1-2
  • sól, pieprz
  • majonez
  • jeśli ktoś lubi można dodac paprykę czerwoną, jabłko i groszek konserwowy

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli wg LIDZI
Makrelę obrac ze skróry, pozbawic kręgosłupa i ości. Rozdrobnic widelcem. Jaja ugotowane na twardo pokroic w kostkę. Cebulę, ogórek kiszony (paprykę, jabłko) poszatkowac w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszac, przyprawic solą i pieprzem. Dodac majonez, dokładnie wymieszac. Gotową pastę ozdobic natką pietruszki. Podawac z pieczywem.
Pasta z makreli wg LIDZI
Makrela, jaja, cebula, ogórek do pasty rybnej.
Pasta z makreli wg LIDZI
Makrela pozbawiona ości, rozdrobniona widelcem.
Pasta z makreli wg LIDZI
Cebula pokrojona w kostkę do pasty z makreli.
Pasta z makreli wg LIDZI
Mieszanie przygotowanych składników pasty z makreli.