topsicretka

topsicretka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Pasta z makreli z serkiem topionym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna i szybka pasta na kanapki.

Pasta z makreli z serkiem topionym.

Składniki:

Pasta z makreli z serkiem topionym.

 

  • 1 duża makrela wędzona
  • 1 słoiczek koncentratu(ten najmniejszy)
  • 1 serek topiony duży lub dwa małe bez dodatków

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z serkiem topionym.
Makrelę oczyszczamy z ości, skóry i czarnego tłuszczyku. Rwiemy ją w malutkie kawałki i wrzucamy do miski. Następnie rozgniatamy widelcem dodając stopniowo serek i koncentrat. Rozcieramy na jednolita masę. Można dosolić lub dopieprzyć do smaku. Tak przygotowaną masę wkładamy do lodówki w zamkniętym pojemniku (aby nie przeszło wszystko ryba). Smaruj kanapki i wcinaj...