Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Pasta z pieczonych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna do kanapek, alternatywa dla wędlin, czyli wielowarzywna pasta do kanapek z dodatkiem przecieru pomidorowego

Pasta z pieczonych warzyw Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z pieczonych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Pasta z pieczonych warzyw
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić na małe kawałki. Paprykę przekroić na pół. Warzywa ułożyć na blaszce i skropić oliwą oraz posypać tymiankiem. Piec w 170 stopniach około 1 godziny. Z papryki zdjąć skórkę.

W blenderze umieścić warzywa, śmietankę, przecier pomidorowy,, pomidory suszone wraz z olejem, sól, pieprz, słodką paprykę. Całość zmiksować. Podawać schłodzoną na kanapce.
Pasta z pieczonych warzyw
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić na małe kawałki.
Pasta z pieczonych warzyw
Z upieczonej papryki zdjąć skórkę i ostudzić
Pasta z pieczonych warzyw
W blenderze umieścić warzywa, śmietankę, przecier pomidorowy,, pomidory suszone wraz z olejem, sól, pieprz, słodką paprykę.