jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pasta z piklingów

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To smaczna pasta do pieczywa - z delikatnej rybki z słodko-kwaśną nutą żurawiny.

Pasta z piklingów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z piklingów

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z piklingów
Rybę obieramy ze skóry i ości, po czym mielimy razem z serem, orzechami i żurawiną. Dodajemy sok z cytryny, musztardę i oliwę - mieszamy dokładnie. Doprawiamy pastę przyprawami. Uważamy, by nie przesolić, gdyż ryba jest już słona. Mieszamy pastę, przekładamy ją do miseczki. Posypujemy orzechami. Dekorujemy żurawiną i gałązką koperku. Używamy do smarowania pieczywa.
Pasta z piklingów
Rybę obieramy ze skóry i ości po czym mielimy na drobnych oczkach.
Pasta z piklingów
Do zmielonej ryby z żurawiną i serem dodajemy przyprawy.