Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Indyk z pastą z rzeżuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sznycle z indyka z rzeżuchą gotowane na parze.

Indyk z pastą z rzeżuchy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Indyk z pastą z rzeżuchy

 

  • 1 garść rzeżuchy ogrodowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 łyżki przyprawy do indyka
  • sól do smaku
  • 1 łyżka papryki suszonej w płatkach
  • 4 sznycle z indyka

Sposób przygotowania:

Indyk z pastą z rzeżuchy
Rzeżuchę oczyścić, umyć, lekko osuszyć, grubo pokroić i przełożyć do miski blendera. Dodać do niej trochę soli, olej, czosnek, przyprawę do indyka i płatki papryki. Wszystko dokładnie zmiksować na pastę. Sznycle z indyka ułożyć w garnku do gotowania na parze. Każdego sznycla posmarować przygotowaną pastą. Garnek przykryć. Gotować na parze ok. 20 minut.
Indyk z pastą z rzeżuchy
Oczyszczona umyta i grubo pokrojona rzeżucha.
Indyk z pastą z rzeżuchy
Rzeżucha w misce blendra z solą czosnkiem płatkami papryki i przyprawą.
Indyk z pastą z rzeżuchy
Gotowa pasta z rzeżuchy oleju i pozostałych składników.
Indyk z pastą z rzeżuchy
Sznycle z indyka posmarowane pastą i ułożone w garnku do gotowania na parze.