Sposób przygotowania:
Skrzydła z indyka w curry
Olej przelać do miseczki. Dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, sól ziołową, przyprawę do kurczaka i pastę curry. Dokładnie wymieszać. Mięso umyć, lekko osuszyć papierowym ręcznikiem i podzielić na porcje. Każdy kawałek mięsa natrzeć przygotowaną marynatą. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Zamarynowane mięso przełożyć razem z marynatą na patelnię i zrumienić z każdej strony. Zrumienione mięso zalać wodą (tyle, żeby mięso było w połowie przykryte). Dusić na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby dolać trochę więcej wody. Jak mięso zrobi się miękkie, odparować resztę wody. Jak woda odparuje, ponownie zrumienić mięso.