Sposób przygotowania:
Kokosowe curry z indyka
Do miski włożyć grzyby, zalać wrzątkiem i odstawić do napęcznienia. Następnie odsączyć i 4 z nich pokroić drobno, a 2 w paski. Cebule pokroić w grube piórka. W misce wymieszać mięso mielone, imbir starty, pieprz i drobno pokrojone grzyby. Z masy uformować duże kuleczki. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć na rumiano. Wyjąć odstawić na bok. Na patelnie dolać oliwy i włożyć cebule. Smażyć ok 2 minuty. W międzyczasie zrobić pastę curry. Kolendre posiekać, trawę pokroić drobno, tak samo papryczke chilli i czosnek. Włożyć do moździerza albo miksera, dodać pozostałe składniki i utrzeć na jednolita masę. Pastę dodać na patelnie do cebuli, wymieszać, podsmażyć przez minutę, wlać mleko kokosowe, wymieszać, dodać liście kaffir, jogurt, sos chilli i sok z limonki do smaku. Na małym ogniu gotować przez 5 minut, ewentualnie doprawić do smaku wg siebie, włożyć kuleczki mielonego, przykryć patelnie i gotować razem 5 minut. Podawać z ryżem.