goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pasta z grillowanego indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso z indyka zastąpić można mięsem z kurczaka. A na wierzch kanapki posmarowanej pastą możemy dać ogórka konserwowego, polecam!

Pasta z grillowanego indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z grillowanego indyka

 

  • filet z indyka 1 sztuka
  • przyprawa do indyka 2 łyżeczki
  • oliwa 2 łyżki
  • jajka 3 sztuki
  • śmietana 2 łyżki
  • majonez tradycyjny 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Pasta z grillowanego indyka
Kawałki mięsa mieszamy z oliwą oraz z przyprawą do indyka. Mięso grillujemy lub zapiekamy (może być to mięso pozostałe z obiadu). Fileta studzimy. Ugotowane na twardo jajka obieramy, a następnie razem z mięsem miksujemy. Dodajemy majonez, śmietanę, przyprawy i całość mieszamy. Tak przygotowaną pastą smarujemy pieczywo. Smacznego!
Pasta z grillowanego indyka
Kawałki mięsa mieszamy z oliwą oraz z przyprawą do indyka
Pasta z grillowanego indyka
Ugotowane na twardo jajka studzimy i obieramy
Pasta z grillowanego indyka
Jajka oraz mięso miksujemy np. blenderem
Pasta z grillowanego indyka
Dodajemy majonez, śmietanę, przyprawy i całość mieszamy