Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Pasta z rukoli i rzodkiewek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zwiędnięta rukola nie wygląda dobrze w sałatce, ale do pasty nie przeszkadza, stąd też wziął się ten pomysł.

Pasta z rukoli i rzodkiewek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z rukoli i rzodkiewek

 

  • 12 dag twarogu
  • 2-3 garście rukoli
  • 5 rzodkiewek
  • 1,5 łyżki gęstej śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek do posypania

Sposób przygotowania:

Pasta z rukoli i rzodkiewek
Ser bały, umytą i osuszoną rukolę, rzodkiewki, śmietanę wrzucić do blendera. Wszystko dokładnie zmiksować (najpierw na wolnych obrotach, kolejno na szybszych) do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć do salaterki i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Podawać do pieczywa, wędlin.
Pasta z rukoli i rzodkiewek
Do blendera wrzucić podane składniki i przyprawić do smaku.
Pasta z rukoli i rzodkiewek
Dokładnie zmiksować do gładkiej konsystencji.