Sposób przygotowania:
Tagliatelle z pesto z rukoli
Makaron gotujemy al dente i w międzyczasie robimy pesto.
Na rozgrzanej patelni prażymy słonecznik. Rukolę dokładnie myjemy, suszymy za pomocą wirówki lub ręcznika i przekładamy do wysokiego pojemnika lub misy miksera.
Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do momentu uzyskania gruboziarnistej pasty (z drobinkami).
Pesto przekładamy do większej miski, dodajemy makaron i dolewamy wodę z gotowania - szybko mieszamy, posypujemy serem i ziarnami.
Smacznego :)
Na rozgrzanej patelni prażymy słonecznik. Rukolę dokładnie myjemy, suszymy za pomocą wirówki lub ręcznika i przekładamy do wysokiego pojemnika lub misy miksera.
Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do momentu uzyskania gruboziarnistej pasty (z drobinkami).
Pesto przekładamy do większej miski, dodajemy makaron i dolewamy wodę z gotowania - szybko mieszamy, posypujemy serem i ziarnami.
Smacznego :)