Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasta z sera i wędzonej ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pastę z wędzonej ryby podawać z pieczywem.

Pasta z sera i wędzonej ryby

Składniki:

Pasta z sera i wędzonej ryby

 

  • 25 dag ser twarogowy,
  • 20 dag ryba wędzona,
  • 2-3 łyżki mleko,
  • 1 łyżka masło roślinne,
  • 1 szt cebula,
  • 2-3 łyżki szczypior siekany,
  • 1 szt ogórek kiszony,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz biały

Sposób przygotowania:

Pasta z sera i wędzonej ryby
Ser twarogowy przemielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę. Włożyć do miski, dodać masło i utrzeć. Następnie wlać mleko i wymieszać. Cebulę bardzo drobno posiekać. Rybę oczyścić z ości, usunąć skórę i rozdrobnić widelcem. Kiszony ogórek drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki połączyć z utartym serem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać posiekany szczypiorek, wymieszać.