Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Pasta z szynki i jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobry pomysł jeśli zostanie Ci w domu trochę "niechcianej" wędliny

Pasta z szynki i jajka

Składniki:

Pasta z szynki i jajka

 

  • ok 250g szynki z indyka (może być inna)
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • ćwiartka avocado (nie koniecznie)
  • łyżka kiełków z rzodkiewki
  • sól
  • pieprz
  • czosnek suszony

Sposób przygotowania:

Pasta z szynki i jajka
Szynkę rozrywam i wrzucam do blendera. Jajka gotuję na twardo po czym obieram i dorzucam do szynki. Avocado myję, obieram, wyjmuję pestkę i wrzucam ćwiartkę do reszty. Dodaję majonez, musztardę i zaczynam blendować na masę. Następnie dodaję posiekany szczypior i kiełki, czosnek, solę i pieprzę do smaku i delikatnie mieszam łyżką. Pasta jest gotowa do jedzenia. Czasem zamiast avocado dam łyżeczkę śmietany kremówki dla urozmaicenia:)