sylwus

sylwus

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

pasta z tunczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonała na kanapki lub pieczone ziemniaki

pasta z tunczyka

Składniki:

pasta z tunczyka

 

  • 1 puszka tunczyka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2-3 lyzki majonezu
  • szcypior
  • natka pietruszki
  • piprz, sol, sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

pasta z tunczyka
Tuńczyka oraz kukurydze odsączamy na sitku. Szczypior drobno kroimy a pietruszkę siekamy. Tuńczyka przerzucamy do miski idokładnie rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy resztę składników oraz majonez. Po wymieszaniu przyprawiamy sola pieprzem i odrobina soku z cytryny.
Doskonała na kanapki lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków w mundurkach.