syniczka

syniczka

Kucharz
[Przepisów: 14]

pasta z wątróbki /w wersji mojego taty/

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Troszkę czasochłonne, ale naprawdę warto się potrudzić np na niedzielne śniadanie

pasta z wątróbki  /w wersji mojego taty/

Składniki:

pasta z wątróbki /w wersji mojego taty/

 

  • około 30 dkg wątróbek drobiowych /ja preferuję indycze/
  • 1 średnia cebula - najlepiej sałatkowa
  • troszkę oleju i 2-3 łyżek masła lub margaryny
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

pasta z wątróbki /w wersji mojego taty/
Obieram wątróbki z włókienek i resztek woreczka /jeżeli są/ smażę na patelni na odrobinie oleju,, albo ścinam ją w mikrofalówce/wtedy trzeba ją dobrze przykryć, bo bardzo strzela i zabrudzi komorę kuchenki/. W między czasie siekam drobniutko cebulę. Ściętą wątróbkę studzę i siekam, mieszam z margaryną, dodaję sól i pieprz, a na końcu cebulę.